Geschiedenis

Clown Pedro heeft een ruime historie en vindt zijn oorsprong in het mooie Friesland onder de naam “Clown Pedro Variété”. Will van der Laan was als achtjarig jochie al bezeten van circus. Vanaf begin 1970 is hij gestart als Clown Pedro en heeft hij zijn programma uitgebouwd tot een complete kindershow met diverse goochel- en acrobaten acts. Het is zijn manier van clown zijn, zijn manier van het vermaken van kinderen die bijzonder opvalt. Clown Pedro is niet zomaar een Clown, maar een clown met passie. Hij is een graag geziene gast en heeft samengewerkt met grote namen in de artiestenwereld zoals onder andere Vader Abraham.

Altijd was hij bij het circus te vinden als medewerker en zelfs als toermanager van het bekende en geliefde circus “Aladdin”. Ondanks de vele inspanningen van Clown Pedro en vele anderen artiesten heeft dit circus het niet kunnen redden. Dit als gevolg van een ongeval in het verkeer waardoor het materiaal verloren ging Jarenlang toerde Clown Pedro met zijn vaste partner Lady Hilda door heel Nederland. Van vereniging, school tot winkelcentra en zelfs een onverwacht optreden in het Russisch Staats Circus.

Eind negentiger jaren daalde Clown Pedro af naar het gastvrije zuiden. Helaas gaat het leven van een Clown niet altijd over rozen. Clown Pedro en Lady Hilda gingen inmiddels lang geleden beide hun eigen weg.

Tegenwoordig gaat Clown Pedro aan de slag met zijn goede vriendin Loe Loe en weet met zijn jarenlange ervaring altijd weer de gevoelige snaar maar ook de lachspieren te raken. Toch kan hij indien nodig altijd rekenen op zijn oude en trouwe collega’s als het grote werk gewenst is.